Întrebări adresate frecvent

Cum găsesc ghidul cu informații pentru pacienți sau instrucțiunile de utilizare (IU) pentru un anumit produs?

În cazul instrucțiunilor de utilizare profesionale:

  1. 1. Selectați Continent > Country > Languages (Continent > Țară > Limbi). Selectați Continue (Continuare).
  2. 2. Introduceți numele produsului sau numărul modelului sau filtrați după Segment, Category (Categorie) și Family (Familie).
  3. 3. Selectați Search (Căutare).

Sunt afișate IU aprobate pentru țara și produsul selectate.

 

În cazul manualelor pentru pacienți:

  1. 1. Selectați Continent > Country > Languages (Continent > Țară > Limbi). Selectați Continue (Continuare).
  2. 2. Introduceți numele produsului sau numărul modelului și selectați Search (Căutare).
  3. 3. Sau selectați un link către un produs specific.

Sunt afișate manualele pentru pacienți aprobate pentru țară și produs.

 

De ce nu este afișată țara mea? (Numai pentru instrucțiunile de utilizare)

S-ar putea ca în acest moment țara dumneavoastră să nu fie aprobată pentru IU în format electronic. Produsul va fi furnizat cu IU în format tipărit. Dacă aveți nevoie de un exemplar al IU, contactați-ne folosind Global Locations and Contacts | Abbott U.S..

De ce nu este indicat produsul pentru țara mea? (Numai pentru instrucțiunile de utilizare)

Este posibil ca în acest moment produsul să nu fie aprobat în țara selectată și/sau să nu fie aprobat pentru instrucțiuni de utilizare în format electronic. Produsul va fi furnizat cu instrucțiunile de utilizare în format tipărit. Dacă aveți nevoie de un exemplar al instrucțiunilor de utilizare, contactați-ne folosind Global Locations and Contacts | Abbott U.S..

Pot să folosesc ghidul cu informații pentru pacienți sau instrucțiunile de utilizare pentru altă țară?

Nu, trebuie să fie folosite ghidurile cu informații pentru pacienți și instrucțiunile de utilizare aprobate pentru fiecare țară.

Cum vizualizez un ghid cu informații pentru pacienți sau instrucțiunile de utilizare în format electronic?

Pentru vizualizarea fișierelor PDF este necesar programul Adobe Reader 6.0 sau o versiune ulterioară.

Faceți clic pe denumirea PDF din rezultatele căutării. Fișierul se va afișa în browserul dvs. web. Fișierul poate să fie salvat, căutat sau imprimat folosind funcționalitatea Adobe Reader. Un program gratuit de citire a fișierelor PDF este disponibil aici de la Adobe Systems.

Browserele web recomandate sunt:

  • Chrome. Accesați Google pentru descărcare.
  • Mozilla Firefox. Accesați Mozilla pentru descărcare.
  • Microsoft Edge. Accesați Microsoft pentru descărcare.
  • Safari. Accesați Apple pentru descărcare.

Cum vizualizez versiunile anterioare ale unui ghid cu informații pentru pacienți sau ale instrucțiunilor de utilizare?

Pentru clienții din afara Statelor Unite, rezultatele căutării vor afișa o funcție de extindere și afișare a versiunilor anterioare, numerelor documentelor și datelor publicării.

Cum știu dacă ghidul cu informații pentru pacienți sau instrucțiunile de utilizare au fost revizuite?

Documentele ghidurilor cu informații pentru pacienți sau instrucțiunilor de utilizare pot să fie revizuite periodic, deci consultați această pagină web pentru versiunea cea mai recentă.

Cum voi fi notificat dacă instrucțiunile de utilizare au fost revizuite din motive de siguranță?

Abbott dispune de un proces formal de stabilire a faptului dacă sunt necesare acțiuni corective în materie de siguranță în teren (FSCA). Ocazional, FSCA poate să includă revizuiri urgente ale instrucțiunilor de utilizare recomandate. În aceste cazuri, procesul Abbott necesită distribuirea unei notificări în materie de siguranță în teren către fiecare furnizor de servicii medicale (FSM) care a primit produsul afectat, pentru a-l informa în legătură cu instrucțiunile de utilizare recomandate revizuite. Dacă anumite IU de pe site-ul web au fost actualizate din motive de siguranță, motivul este afișat sub câmpul RevisionType (Tipul reviziei).

Cum descarc un ghid cu informații pentru pacienți sau instrucțiunile de utilizare în format electronic?

Pentru cea mai recentă versiune, faceți clic pe denumirea PDF din rezultatele căutării. Fișierul se va afișa în browserul dvs. web. Fișierul poate să fie salvat, căutat sau imprimat folosind funcționalitatea Adobe Reader. Un program gratuit de citire a fișierelor PDF este disponibil aici de la Adobe Systems.

Cum imprim un ghid cu informații pentru pacienți sau instrucțiunile de utilizare în format electronic?

Pentru cea mai recentă versiune, faceți clic pe denumirea PDF din rezultatele căutării. Fișierul se va afișa în browserul dvs. web. Fișierul poate să fie salvat, căutat sau imprimat folosind funcționalitatea Adobe Reader. Un program gratuit de citire a fișierelor PDF este disponibil aici de la Adobe Systems.

Unde pot să găsesc definițiile simbolurilor de pe etichete?

Fiecare ghid cu informații pentru pacienți și instrucțiunile de utilizare conțin definițiile simbolurilor de pe etichete. Pentru cele mai folosite simboluri armonizate, faceți clic aici.

Cum solicit un exemplar în format tipărit al ghidului cu informații pentru pacienți sau al instrucțiunilor de utilizare?

Contactați serviciul de relații cu clienții prin telefon, fax sau e-mail.

Pentru un formular de solicitare online, accesați Instrucțiunile de utilizare specifice cu ajutorul instrucțiunilor de sub rubrica Cum găsesc ghidul cu informații pentru pacienți sau instrucțiunile de utilizare (IU) pentru un anumit produs?

Apoi, selectați Comandă o copie sub numele documentului PDF.

Cât de repede vor primi clienții un exemplar în format tipărit al ghidului cu informații pentru pacienți sau al instrucțiunilor de utilizare?

Clienții din Uniunea Europeană vor primi un ghid cu informații pentru pacienți sau instrucțiunile de utilizare imprimate fără niciun cost suplimentar, în decurs de 7 zile calendaristice. În alte locații, livrarea va fi în conformitate cu reglementările locale.

Cum găsesc identificatorul unic al dispozitivului (UDI) pentru dispozitiv?

Consultați eticheta produsului. UDI este compus din două părți: primele 16 cifre sunt UDI-DI, iar ultimele 18 cifre sunt UDI-PI.

Unique Device Identification *Identificatorul dispozitivului = primele 16 cifre

Puteți să folosiți UDI-DI pe site-ul EUDAMED pentru a accesa informații legate de dispozitiv, precum rezumatul caracteristicilor de siguranță și performanță clinică (SSCP).