Gyakori kérdések

Hogy találom meg egy adott termékről a betegtájékoztató útmutatót vagy használati utasítást?

A szakembereknek szóló használati utasításokhoz:

  1. 1. Válassza a Continent (Kontinens) > Country (Ország) > Languages (Nyelvek) lehetőséget. Válassza ki a Continue (Folytatás) lehetőséget.
  2. 2. Írja be a termék nevét vagy típusszámát, vagy szűrjön Segment (Szegmens), Category (Kategória) és Family (Termékcsalád) szerint.
  3. 3. Válassza ki a Keresés lehetőséget.

Megjelennek az országában és a kiválasztott termékhez jóváhagyott használati utasítások.

 

A betegtájékoztató segédkönyvekhez:

  1. 1. Válassza a Continent (Kontinens) > Country (Ország) > Languages (Nyelvek) lehetőséget. Válassza ki a Continue (Folytatás) lehetőséget.
  2. 2. Írja be a termék nevét vagy típusszámát, és válassza ki a Keresés lehetőséget.
  3. 3. Vagy válassza az adott termékhez vezető hivatkozást.

Megjelennek az országhoz és termékhez jóváhagyott betegtájékoztató segédkönyvek.

 

Miért nem szerepel az országom a listán? (Csak használati utasítás)

Lehet, hogy az országában pillanatnyilag nincsenek jóváhagyva az elektronikus használati utasítások. A terméket papíralapú használati utasítással látjuk el. Ha szüksége van egy példányra a használati utasításból, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a megfelelő elérhetőségen: Global Locations and Contacts | Abbott U.S..

Miért nem szerepel a termék az országomban? (Csak használati utasítás)

Lehet, hogy a terméket nem engedélyezték a választott országban és/vagy egyelőre nem hagyták jóvá az elektronikus használati utasítást. A terméket papíralapú használati utasítással látjuk el. Ha szüksége van egy példányra a használati utasításból, lépjen kapcsolatba velünk a megfelelő elérhetőségen: Global Locations and Contacts | Abbott U.S..

Használhatok egy másik országhoz tartozó betegtájékoztató útmutatót vagy használati utasítást?

Nem, az egyes országokban engedélyezett betegtájékoztató útmutatót és használati utasítást kell használni.

Hogy tudom megnézni az elektronikus betegtájékoztató útmutatót vagy használati utasítást?

A PDF-fájlok megnyitásához az Adobe Reader 6.0-s vagy újabb verziója szükséges.

Kattintson a PDF nevére a keresési eredmények között. A fájl a webböngészőben fog megjelenni. A fájl az Adobe Reader funkcióinak a használatával menthető el vagy nyomtatható ki, illetve kereshetők benne információk. Ingyenes PDF-olvasó itt, az Adobe Systems rendszeren keresztül érhető el.

A javasolt webböngészők az alábbiak:

  • Chrome. A letöltésért, kérjük, látogasson el a Google oldalára.
  • Mozilla Firefox. A letöltésért, kérjük, látogasson el a Mozilla oldalára.
  • Microsoft Edge. A letöltésért, kérjük, látogasson el a Microsoft oldalára..
  • Safari. A letöltésért, kérjük, látogasson el a Apple oldalára.

Hogyan tudom megnézni az elektronikus betegtájékoztató útmutató vagy használati utasítás korábbi verzióit?

Az Amerikai Egyesült Államokon kívüli vásárlók számára a keresési eredmények megjelenítenek egy funkciót, amellyel bővített keresési eredmények kérhetők, és megmutatja a korábbi verziókat, dokumentumszámokat és kiadási dátumokat.

Hogy értesülök arról, ha az elektronikus betegtájékoztató útmutatót vagy használati utasítást átdolgozzák?

A betegtájékoztató útmutatók és a használati utasítások időről időre módosulnak, ezért kérjük, nézze meg ezt a weboldalt a legfrissebb változatért.

Hogyan fognak értesíteni, ha a használati utasítást biztonsági okokból módosítják?

Az Abbott egy formális eljárást követ annak meghatározására, mikor van szükség Helyszíni biztonsági korrekciós intézkedésre (FSCA). Alkalmanként a Helyszíni biztonsági korrekciós intézkedések az előírt használati utasítás sürgős módosításait tartalmazhatják. Ezekben az esetekben az Abbott eljárása megköveteli egy helyszíni biztonsági értesítés eljuttatását minden olyan egészségügyi szolgáltatónak, aki kapott az érintett termékből, így értesítve őket az átdolgozott előírt használati utasításról. Ha a weboldalon található használati utasítás biztonsági okokból frissül, akkor ennek oka a RevisionType (Módosítás típusa) mezőben jelenik meg.

Hogy tudom letölteni az elektronikus betegtájékoztató útmutatót vagy használati utasítást?

A legfrissebb változathoz kattintson a PDF nevére a keresési eredmények között. A fájl a webböngészőben fog megjelenni. A fájl az Adobe Reader funkcióinak a használatával menthető el vagy nyomtatható ki, illetve kereshetők benne információk. Ingyenes PDF-olvasó itt, az Adobe Systems rendszeren keresztül érhető el.

Hogy tudom kinyomtatni az elektronikus betegtájékoztató útmutatót vagy használati utasítást?

A legfrissebb változathoz kattintson a PDF nevére a keresési eredmények között. A fájl a webböngészőben fog megjelenni. A fájl az Adobe Reader funkcióinak a használatával menthető el vagy nyomtatható ki, illetve kereshetők benne információk. Ingyenes PDF-olvasó itt, az Adobe Systems rendszeren keresztül érhető el.

Hol találhatom meg a címkék szimbólumainak magyarázatát?

Minden betegtájékoztató útmutató és használati utasítás tartalmazza a címkék szimbólumainak magyarázatát. A leggyakrabban használt egységesített szimbólumokért kattintson ide.

Hogy tudok az elektronikus betegtájékoztató útmutatóból vagy használati utasításból papír alapú példányt kérni?

Az ügyfélszolgálattal telefonon, faxon vagy e-mailben tud kapcsolatba lépni.

Az online igénylőlaphoz az alábbi utasítások segítségével érheti el a megfelelő használati utasítást Hogy találom meg egy adott termékről a betegtájékoztató útmutatót vagy használati utasítást?

Majd válassza ki az Nyomtatott kézikönyv rendelése lehetőséget a PDF neve alatt.

Milyen gyorsan kapják meg a vásárlók az elektronikus betegtájékoztató útmutató vagy használati utasítás papír alapú példányát?

Az Európai Unióban élő vásárlók 7 naptári napon belül további költség nélkül megkapják a betegtájékoztató útmutató vagy a használati utasítás nyomtatott példányát.Más helyeken a szállítás a helyi szabályozásnak megfelelően történik.

Hogy találom meg az eszközre vonatkozó egyedi eszközazonosítót (UDI)?

Nézze meg a termék címkéjét. Az egyedi eszközazonosító két részből áll: az első 16 számjegy az UDI-DI, az utolsó 18 számjegy pedig az UDI-PI.

Unique Device Identification *Eszközazonosító = első 16 számjegy

Az UDI-DI-t az EUDAMED oldalán használhatja, hogy az eszközzel kapcsolatos információkhoz jusson, például A biztonságosság és klinikai teljesítmény összefoglalásához (SSCP).